OPISKELU

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla. Tulevaisuus tarvitsee uutta muotoilua, rohkeita tuoteideoita ja palveluinnovaatioita!

Savoniassa sinusta tulee aktiivinen muotoilualan ammattilainen. Sinä hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja eri valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana muotoilijan työtä.

Muotoilijakoulutus vahvistaa yksilöllisiä taitojasi ja oman urapolkusi rakentamista. Ensimmäisen vuoden aikana valitset toisen vuoden opintopolkusi annetuista vaihtoehdoista. Opiskelet monialaisissa muotoilustudioissa, joissa tehdään työelämälähtöisiä palvelujen ja tuotteiden muotoiluprojekteja. Studioissa opiskellaan teoriaa ja tehdään käytännön asiakasprojekteja. Projektistudioissa korostuvat esimerkiksi käyttäjäkokemukset, yrittäjyys ja kestävä kehitys sekä laaja-alainen tekemisen kulttuuri.

Vuosittaiset projektivalintasi vaikuttavat urasuuntaasi. Tekemäsi valinnat vahvistavat tulevaisuuden ammattiprofiiliasi muotoilijana.

Muotoilustudioissa valinnaisia opintopolkuja ovat:

  • muoti ja koru
  • sisustusarkkitehtuuri
  • teollinen muotoilu
  • palvelumuotoilu.

Tutkintonimikkeesi on Muotoilija (AMK). Lisää koulutusvaihtoehdoista voit lukea Savonia-AMK:n sivuilta.

Muotoiluopintojen tavoitteena on, että osaat suunnitella ja kehittää tuotteita, ympäristöjä ja palveluja. Opiskelu ja työskentely alalla edellyttävät luovuutta, ongelmanratkaisukykyä, kuvallista ja kolmiulotteista hahmotuskykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Oman alan seuraaminen on trendiherkällä alalla tärkeää. Opiskelet oppimisympäristössä, jossa työpajatyöskentely, erilaiset projektit, harjoittelu, tutkimus- ja tuotekehityshankkeet antavat valmiuksia työelämään ja tulevaisuuden ammattitehtävissä toimimiseen.

Muotoilijan tiedoilla ja taidoilla ideat ja mielikuvat muuttuvat tulevaisuuden tuotteiksi ja palveluiksi.