Muotoilija (AMK), monimuotototeutus

Koulutuksen nimi: Muotoilun tutkinto-ohjelma
Tutkintonimike: Muotoilija (AMK)
Laajuus: 240 opintopistettä, 4 vuotta
Koulutuspaikkakunta: Kuopio
Toteutustapa: Monimuotototeutus
Lähiopetuspäivät lv 2019–2020: 28.8.–1.9., 20.-21.9., 16.–19.10., 15.-16.11., 13.–14.12.2019 ja 17.–18.1., 7.–8.2., 4.–7.3. ja 24.–25.4.2020
Aloituspaikat: 20

Koulutuksen tavoite

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla. Tulevaisuus tarvitsee uusia palveluinnovaatioita!

Savoniassa sinusta tulee aktiivinen palvelumuotoilun ammattilainen. Sinä hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja eri valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana palvelumuotoilijan työtä.

Sopivasti tekemistä ja teoriaa

Muotoilun opiskelijana pääset heti kiinni käytännön tekemiseen. Suunnittelutaito, uskallus kokeilla ja kehittää uusia ratkaisuja, ovat muotoilijan perustyötä; pääset kehittämään näitä taitoja myös monialaisissa työelämän projekteissa.

Muotoilijan (AMK), monimuotokoulutuksessa ammattiopinnot painottuvat Palvelumuotoiluun. Jokainen opiskelija rakentaa omiin tavoitteisiin soveltuvan kokonaisuuden ja laatii henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sen toteuttamiseksi. Henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa eli HOPSissa sinulla on mahdollisuus hyödyntää aiemmin hankkimaasi osaamista. Suuntaat opintojasi Palvelumuotoiluun muotoilustudioiden opinnoilla, työpaikallasi toteutettavilla kehittämisprojekteilla, ammatillisella harjoittelulla sekä opinnäytetyölläsi.

Palvelumuotoilijan tehtävät ovat monipuolisia muun muassa tuotteiden, palveluiden, prosessien ja vuorovaikutustilanteiden suunnittelua. Muotoilijan työssä korostuvat asiakasymmärrys, aloitteellisuus, näkemyksellisyys ja tulevaisuuslähtöinen ajattelu.

Koulutuksen jälkeen sinä olet laaja-alainen muotoilun ja luovan suunnittelun osaaja; vahvuusalueesi on palvelumuotoilussa.

Löydät viimeisimmät tiedot valintakokeesta Savonian muotoilun monimuotototeutuksen sivuilta.