HAKU

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla. Tulevaisuus tarvitsee uutta muotoilua, rohkeita tuoteideoita ja palveluinnovaatioita!

Koulutuksen nimi: Muotoilun tutkinto-ohjelma
Tutkintonimike: Muotoilija (AMK)
Laajuus: 240 opintopistettä, 4 vuotta
Koulutuspaikkakunta: Kuopio
Toteutustapa: Päivätoteutus
Aloituspaikat: 60 (ensikertalaisille 48)

Koulutuksen tavoite

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla. Tulevaisuus tarvitsee uutta muotoilua, rohkeita tuoteideoita ja palveluinnovaatioita!

Savoniassa sinusta tulee aktiivinen muotoilualan ammattilainen. Sinä hallitset suunnitteluprosessin, visuaalista ilmaisua ja eri valmistustekniikoita. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana muotoilijan työtä.

Sopivasti tekemistä ja teoriaa

Muotoilun opiskelijana pääset heti kiinni käytännön tekemiseen. Suunnittelutaito, uskallus kokeilla ja kehittää uusia ratkaisuja, ovat muotoilijan perustyötä; pääset kehittämään näitä taitoja myös monialaisissa työelämän projekteissa.

Muotoilijan tehtävät ovat monipuolisia muun muassa tuotteiden, palveluiden, prosessien ja vuorovaikutustilanteiden suunnittelua. Muotoilijan työssä korostuvat asiakasymmärrys, aloitteellisuus, näkemyksellisyys ja tulevaisuuslähtöinen ajattelu.

Koulutuksen jälkeen sinä olet laaja-alainen muotoilun ja luovan suunnittelun osaaja.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan valintakokeesta saatujen pisteiden perusteella.

Valintakoe järjestetään 24.5.2019 klo 9 alkaen Opistotien kampuksella (Opistotie 2, 70200 Kuopio). Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse. Hakijat tuovat mukanaan ennakkotehtävän tullessaan valintakokeeseen. Ennakkotehtävä julkaistaan Savonian nettisivuilla 8.4.2019.

Hakijan tulee saada vähintään puolet (50 pistettä) valintakokeen enimmäispistemäärästä (maksimi 100 p). Jokainen kokeen osio on suoritettava hyväksytysti (joka osiosta on saatava vähintään 1 piste). Hakukohde ei ole mukana valintakoeyhteistyössä.

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi erityisjärjestelyjä valintakokeeseen, tutustu ohjeisiin.

Opiskelijavalinnan yleisperiaatteet

Pääaineen valinta

Muotoilijakoulutus vahvistaa yksilöllisiä taitojasi ja oman urapolkusi rakentamista. Ensimmäisen vuoden aikana valitset toisen vuoden opintopolkusi annetuista vaihtoehdoista. Opiskelet monialaisissa muotoilustudioissa, joissa tehdään työelämälähtöisiä palvelujen ja tuotteiden muotoiluprojekteja. Studioissa opiskellaan teoriaa ja tehdään käytännön asiakasprojekteja. Projektistudioissa korostuvat esimerkiksi käyttäjäkokemukset, yrittäjyys ja kestävä kehitys sekä laaja-alainen tekemisen kulttuuri.

Vuosittaiset projektivalintasi vaikuttavat urasuuntaasi. Tekemäsi valinnat vahvistavat tulevaisuuden ammattiprofiiliasi muotoilijana.

Muotoilustudioissa valinnaisia opintopolkuja ovat:

  • muoti ja koru
  • sisustusarkkitehtuuri
  • teollinen muotoilu
  • palvelumuotoilu.