Kuopion Suomi100+100 aikakapseli

Kauppakeskus Apajaan sijoitettavan aikakapselin suunnittelukilpailun voitti Savonia-AMK:n kolmannen vuoden opiskelija Eve Karkama. Aikakapseli suljetaan 8.12.2017 ja avataan uudelleen vuonna 2117. Eve suunnitteli teoksen, jonka teemana on Suomi100+100. Tällä viitataan 100-vuotiaaseen Suomeen sekä sadan vuoden päähän, jolloin Suomi täyttää 200 vuotta ja aikakapseli tullaan avaamaan.
Aikakapseli on kuopiolaisten hanke, jonka kummisetänä toimii kaupunginhallituksen jäsen Pekka Kantanen. Idea on lähtöisin USAn Oklahomasta, missä vastaava aikakapseli avattiin 2013. Projektiin kutsutaan mukaan 100 tunnettua suomalaista – kulttuurin, taiteen, tieteen, urheilun, politiikan ja liike-elämän parista, jotka osallistuvat aikakapselin rakentamiseen esineen tai kirjeen muodossa. Myös muut kuopiolaiset voivat jättää aikakapseliin viestin tulevaisuuteen, säilytysmaksu on yksi euro per vuosi eli 100 euroa.

Projektissa on mukana mm. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Rouvasväenyhdistys, Savonia-AMK, Sakky ja Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys. Lisätietoja projektista http://suomi100100.fi/.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s