Tavarahissillä 4. kerrokseen

on

Kolmannen vuoden monimuoto-opiskelijoista koostuvan Kuusio-ryhmän yhteistyö Arktis Furnituren kanssa huipentui tapaamiseen Helsingin Vallilassa sijaitsevalla studiolla muotoilija ja sisustusarkkitehti Timo Saarnion sekä myyntijohtaja Jukka Niskasen kanssa. Studio sijaitsee vanhan Vallilan tehdasalueella, josta on näkymä Helsingin ylle sekä Timo Saarnion ensimmäisen yrityksen Intimo Oy tiloihin. Studiolla esitellään Arktisin tuotteita, joihin Kuusio pääsi tutustumaan muotoilijan asiantuntevalla opastuksella. Keskustelu siirtyi kahvipöydän äärelle, joka luonnollisesti oli Arktisin tuotantoa ja jokainen sai alleen erilaisen Arktis-tuolin.

Tapaamisen tunnelma oli odottava, kuitenkin Jukka ja Timo ammattitaidollaan loivat kunnioittavan mutta rennon tunnelman. He kertoivat Arktisista sekä paikalla olevista tuotteista, niiden suunnitteluun liittyvistä vaiheista ja tuotteiden menestymisestä markkinoilla. Saimme paljon tietoa suunnitteluprosessista, materiaaleista ja valmistusmenetelmistä. Timo ja Jukka antoivat vinkkejä, miten kannattaa lähestyä yrityksiä tuotteidensa kanssa ja mitä kannattaa ottaa huomioon, kun muotoilija myy tuotteitaan yritykselle.

Luontevasti keskustelu siirtyi Timo Saarnion kunnioitusta herättävään uraan. Timon tuotteita, löytyy ympäri maailmaa ja useimmista suomalaisista julkitiloista. Yksi tunnetuimpia tuotteita on Picco-tuoli, jossa varmasti jokainen on jossain yhteydessä istunut.  Timon ura on ollut jo koulusta asti nousujohteista ja hän on saanut paljon menestystä erilaisista kilpailuista. Opiskelijoita hän kannustaa osallistumaan kilpailuihin jo opintojen aikana. Kilpailuissa menestyminen edistää uraa muotoilijana ja tarjoaa mahdollisuuden verkkoutua. Kilpailumenestys ei kuitenkaan takaa työtä, vaan on oltava jatkuvasti oma-aloitteinen ja viedä omaa muotoiluaan maailmalle.

Tuotteella on rytmi

Suunnittelun lähtökohtana voi olla tuotteen käyttötarkoitus tai muoto. Näistä kahdesta lähtökohdasta syntyy ominaisuuksiltaan erilaisia tuotteita. Usein muodon viedessä suunnittelua syntyy uniikkeja design kappaleita, joiden myyntihinta on korkeampi mutta myyntivolyymi pienempi. Käyttötarpeita ratkaiseva muotoilu on vastapainoisesti usein edullisempaa ja myyntivolyymi on suurempaa. Hyvä muotoilu on kuitenkin molemmissa tapauksissa laadukasta ja esteettistä. Tuotteiden yksityiskohdat hiotaan tuolin jalkojen tarkkoihin kulma-asteisiin asti, joskus puolenkin asteen muutos kulmassa vaikuttaa merkittävästi tuotteen ilmeeseen ja istuinmukavuuteen.

Vain valmis muotoilutyö viedään myyntiesitykseen

Pääsimme kokemaan ammattimaisen tuotteiden esittelyn sekä millaista on innovoida tuotteita alan ammattilaisten kanssa. Olimme valmistelleet aikataulurungon sekä lähettäneet kysymykset etukäteen tapaamista varten. Suunnittelemamme tuotteet koottiin yhtenäiseksi esitykseksi, jossa tuli esille tuotteiden käyttöympäristö sekä tuotteiden tarkemmat yksityiskohdat ja materiaalit.

Ihailtavalla paneutumisella Timo ja Jukka tutkivat suunnitelmiamme ja esittivät kysymyksiä tuotteista. Keskustelun yhteydessä saimme paljon tietoa meille vielä tuntemattomista materiaaleista ja tekniikoista.

Kokonaisuudessaan tapaaminen oli äärimmäisen antoisa ja opettavainen. Saimme paljon vastauksia kysymyksiimme ja jopa sellaisiin asioihin, joita emme olisi edes osanneet kysyä. Olemme erittäin vaikuttuneita ja kiitollisia siitä, että saimme tämän mahdollisuuden saada neuvoja ja palautetta alan kokeneilta ammattilaisilta. Päivä oli varmasti opiskeluaikamme kohokohta.

Kiitos Arktis ja Jukka Niskanen sekä Timo Saarnio, että saimme muutaman tunnin ajastanne!

Kuusio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s