Muotoilun opiskelijat suunnittelevat uudenlaista aulatilaa yhteistyössä Arktis Furnituren kanssa

on

Arktis Case | osa 1/4

Kolmannen vuoden muotoilun monimuoto-opiskelijoilla on tänä syksynä tehtävänä verkottua työelämän kanssa. Muotoilun opiskelijoiden työllistymistä valmistumisen jälkeen voidaan vahvistaa opintojen aikana tehdyissä työelämäprojekteissa. Näiden projektien aikana vahvistuvat ammatillinen työskentely, vuoropuhelu asiakkaan kanssa sekä oman suunnittelutyön myyntitaito.

Kuuden hengen opiskelijaryhmä sai Savonia Muotoilun kontaktien kautta yhteyden Arktis Furnituren myyntijohtaja Jukka Niskaseen. Viikon sisällä olimme saaneet merkittävän yhteistyökumppanin. Toimeksiantona on suunnitella tulevaisuuden aulatilaan innovatiivisia kalusteita.

Suunnittelun lähtökohtina ovat käyttäjäkokemukset sekä aulatilojen toiminnallisuuden ymmärtäminen. Pohdimme erilaisten aulatilojen ominaisuuksia. Teemme havaintoja siitä, mitä toimintoja erilaisissa aulatiloissa on ja miten käyttäjät kokevat tilat.

Havaitsemmeko tiedostamattoman ongelman, johon voimme suunnitella ratkaisun?

Toimeksiannon jälkeen aloitettiin laatia projektisuunnitelmaa. Työryhmässä on hyvä olla selkeät linjat ja tehtävien ja vastuiden työnjaot, että suunnittelutyön sujuvuus voidaan varmistaa. Haastavaksi ryhmämme toiminnan tekee se, että asumme kaikki eri puolilla Suomea. Hyvät kommunikaatiotaidot sekä yhteydenpitokanavat korostuvat tässä projektissa. Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin Facebook ryhmän, Google Driven ja Skypen kautta.

Projektin aikana tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa kaluste-ehdotukset Arktis Furniturelle. Ideoimme, luonnostelemme, mallinnamme sekä konseptoimme aulatilan, johon kalusteet suunnitellaan.

Työn edetessä saamme palautetta myyntijohtaja Jukka Niskaselta, sisustusarkkitehti Timo Saarniolta, toimitusjohtaja Matti Eskolalta sekä Savonia Muotoilun opintojakson opettajilta Ari Tarvaiselta ja Marke Iivariselta.

”Tulevaisuuden aulatiloissa aistitaan muotoilua”

Marraskuussa pääsemme tapaamaan Studio Arktisin edustajia Helsingin Vallilassa. Innolla odotamme, että pääsemme tutustumaan lähemmin suunnittelijan työn arkeen sekä muotoilu-yrittäjyyteen.

Tulevasta tapaamisesta tulemme kirjoittamaan Savonian muotoilu-blogiin, kerromme tarkemmin suunnittelutyöstä sekä siitä, miten suunnittelija esittelee tuotteensa ammattimaisesti.

Tervetuloa seuraamaan asiakaslähtöisen suunnittelun etenemistä!

Laura Korento

– Arktis Furniture on perustettu vuonna 2010. Sisustusarkkitehdit Kari Asikainen, Timo Saarnio ja Samuli Naamanka sekä huonekalu – ja tilasuunnittelija Mikko Halonen suunnittelevat esteettisiä, toiminnallisia ja ekologisia kalusteita Arktis Furniturelle.

Kuva: Arktis Furniture

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s