Puvustusta kahdella vuosisadalla

on

Vaatetusmuotoilun kolmannen vuoden opintoihin kuuluvat puvustusopinnot, jotka sisältävät niin teoriaa, kuvallisia opintoja kuin konkreettisen puvustusprojektin. Pukusuunnittelija ja puvustaja työskentelevät osana taiteellista työryhmää, johon kuuluvat mm. ohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijät, lavastaja ja valosuunnittelija.

Keväällä 2016 yksi puvustusprojekteista oli Johanna Sorjosen käsikirjoittaman ja ohjaaman Kivi kiveltä -näytelmän puvustuksen suunnittelu ja toteutus, esityspaikkana 200-juhlavuottaan viettävä Kuopion Tuomiokirkko. Näytelmä on Kuopion kaupunginteatterin ja Kuopion Tuomiokirkkoseurakunnan yhteisproduktio.

Ohessa olevalla Puvustusta kahdella vuosisadalla –videolla Laura Siekkinen kertoo puvustusprosessin vaiheista käsikirjoituksen purusta luonnoksiin sekä materiaaleista valmiin puvun erityispiirteisiin. Emilia Kärkkäinen tuo esille projektissa saadun ammatillisen kokemuksen hyödyntämisestä tulevaisuudessa.

Puvustustiimiin kuuluivat myös Fiia Huumonen, Mari-Milla Jaakkonen, Tytti Lakso, Jenni Louko ja Minna Salonen.

Video: Tuotantoyksikkö Kantti 2016 | Toimittaja: Anne Heikkinen | Kuvaus ja leikkaus: Kimmo Salvén | www.kantti.net

Kuva: Luonnoksia herastuomari Petter Väänäsen asuista. Piirokset: Fiia Huumonen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s