Triple Parade -näyttely Kuopion museossa

on

Kuopion museossa on esillä 2.–31.10.2015 näyttely, joka esittelee kiinalaisten, belgialaisten ja suomalaisten korumuotoilijoiden korujen vuoropuhelua eri kulttuureista, luovuudesta ja kauneudesta globaalissa maailmassamme. Näyttelyssä on mukana Savonia Muotoilusta valmistuneita opiskelijoita.

Videotuotanto: Kuopion museo, Video: Raimo Pesonen, Alun ja lopun mainoskuvan valokuvaaja: Thomas Aangeenbrug

Kansainvälistyminen voidaan nähdä voimavarana, joka vapauttaa yksilön oman kulttuurinsa rajoituksista. Toisaalta kansainvälistyminen yhdentää kulttuurejamme. Korutaiteen kentällä nykyaika näyttäytyy uudenlaisina korujen aiheina, erilaisena rakenteena ja ilmaisuna. Koru ilmaisun välineenä on muuttunut ajan saatossa: nykykoru haastaa miettimään, mikä on korun arvo ja merkitys. Miten puemme, luemme ja näemme kolmiulotteisen esineen, korun ja yhdistämmekö korun kehoon? Millaiset materiaalit ja työtavat muokkaavat kolmiulotteisen objektin kyseenalaistamaan paitsi muotoa, myös käsitettä korusta ja esteettisyydestä?

Tianjin Academy of Fine Arts, St. Lucas University College of Art & Design Antwerp, Kuopion Rouvasväenyhdistys ja Savonia Muotoilu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s